ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ CHEF

 
Michel Roux

Michel Roux, Officer of the British Empire,  γεννημένος στις 19 Απριλίου 1941, είναι Γάλλος σεφ και εστιάτορας που εργάζεται στη Βρετανία. Μαζί με τον αδελφό του, Albert, άνοιξαν το εστιατόριο Le Gavroche, που αργότερα έγινε το πρώτο εστιατόριο στην Βρετανία που βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin και το The Waterside Inn, το οποίο ήταν το πρώτο εστιατόριο εκτός Γαλλίας που κράτησε τρία αστέρια Michelin για μια περίοδο πάνω από 25 χρόνια.

Ο Michel ακολούθησε τον αδελφό του στην Αγγλία προκειμένου να ανοίξουν το πρώτο εστιατόριο τους. Μαζί έχουν χαρακτηριστεί ως οι «νονοί της σύγχρονης κουζίνας στα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου".
Ίδρυσε τις υποτροφίες Roux μαζί με τον Albert, το 1984 και έχει εργαστεί ως σύμβουλος για την αεροπορική εταιρία British Airways και την εταιρία κρουαζιερόπλοιων, Celebrity Cruises. Αφού χώρισαν την επιχείρηση με τον αδελφό του το 1986, ο Michel πήρε το Waterside Inn το οποίο παρέδωσε στο γιο του, Alain το 2002. Παραμένει ενεργός συγγραφέας βιβλίων με θέμα το φαγητό και έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Saturday Kitchen, Master Chef καθώς και την σειρά για την δική του οικογένεια, The Roux Legacy.

 

 
Ηλίας Καριώτογλου

Ο Ηλίας Καριώτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στο Σύδνευ της Αυστραλίας όπου τελείωσε το λύκειο και στην συνέχεια φοίτησε στην σχολή του Sydney Intercontinental "The Hotel School'' απ' την οποία αποφοίτησε ώς Σεφ. Εργάστηκε στην Αυστραλία και μετεκπαιδεύτηκε στην Ταιλάνδη και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του Michel Roux εν πλώ για την  Celebrity Cruises.Μετακόμισε στην Αγγλία οπου επι σειρά ετών εργάστηκε στην οικογένεια Roux. ,,,

Ο Ηλίας αποτέλεσε μέλος της ομάδος του εξαιρετικού και πολυβραβευμένου με αστέρια Michelin Waterside Inn στο Bray.

Έχει διακριθεί δυο διαδοχικές χρονιές, το 2012 και 2013 ώς φιναλίστ της υποτροφίας Roux που αποτελεί έναν απο τους πλέον απαιτητικούς και γνωστούς διαγωνισμούς μαγειρικής στον κόσμο.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 2013 και ανέλαβε ώς επικεφαλής της ομάδας του Avenue Bistro & Bar υπο την επίβλεψη και καθοδήγηση του μέντορα του Michel Roux.

a member of CHANDRIS Hotels & Resorts  /  Copyright Avenue Bistro & Bar  /  useful links  /  created & SEO by Overron
Facebook
Twitter